Voorbereiding Stukjes hamlap op smaak brengen met wat zout en peper en licht bruin wokken in een beetje zonnebloemolie Rijst koken: 2 koppen langkorrel surinaamse rijst, goed gewassen tot het water helder is 2½ kop kippenbouillion (d.w.z. 600 ml (chinese)kippenbouillon, maar met een kippenbouillonblokje voor 250 ml boullion gemaakt) Kook   Lees verder ...

Menukaart: Hoofdgerechten

Op de indirecte bbq laten we de spareribs 3 uur roken, daarna 2 uur inpakken in aluminium folie met daarin een beetje appelsap om vervolgens het laatste uur te zorgen voor een lekker korstje en smeren deze in met een mopsaus in het laatste half uurtje. Voorbereidingen: Spare Ribs hebben   Lees verder ...

Menukaart: BBQ, Hoofdgerechten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en kook ze in de schil circa 10 minuten. Giet de aardappels af, prik ze in met een vork en bestrijk ze met olijfolie. Omwikkel elke aardappel met aluminiumfolie   Lees verder ...

Menukaart: Hoofdgerechten

Pastadeeg Doe het meel in een kom en maak in de midden een kuiltje. Doe de eieren, drupje olijfolie en het zout in het kuiltje. Kneed van deze ingredienten een stevig deeg. Het deeg mag niet meer aan de handen plakken en moet fluweel zacht aanvoelen. Maak van het deeg   Lees verder ...

Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit een scheut olie in een pan en bak de uien in circa 8 minuten zacht en goudbruin. Voeg halverwege een eetlepel boter toe. Snijd de tomaten in plakjes. Maak de blaadjes van de little gem los en scheur de blaadjes in   Lees verder ...

Menukaart: Hoofdgerechten

Verwarm de oven voor op 220˚C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Het deeg Bereid het deeg voor zoals vermeldt op de verpakking en plaats deze voor de helft van de aangegeven baktijd in de oven. Beleg Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze gaar in de grillpan. Snijd de   Lees verder ...

Glaceersaus Was en snijd 2 tomaten in blokjes, schil en rasp de gember. Kook in een pan de tomatenblokjes, de gember, honing, ketchup, korianderpoeder, komijnpoeder en 200 ml water tot de helft in. Zeef de saus. Hamburgersaus Meng de chilisaus met de piccalilly Hamburgers Pel en snipper de ui en   Lees verder ...

Menukaart: Hoofdgerechten

Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties