- 1 pak Koopmans pizzabodem Italiaans
- 1 kipfilet
- 375 g buffel mozzarella
- 1 rode ui
- 0.5 courgette
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 70 g tomatenpuree
- 4 el provençaalse kruiden
- 4 el olijfolie extra vierge
- 4 el pijnboompitten
- 200 g rucola
- 1 citroen
- zout
- versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 220˚C.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Het deeg
Bereid het deeg voor zoals vermeldt op de verpakking en plaats deze voor de helft van de aangegeven baktijd in de oven.
Beleg
Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze gaar in de grillpan.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Pel en snijd de ui in ringen.
Snijd de courgette door de helft en in schuine dunne plakken.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne ringen.
Pel en snijd de knoflook fijn.
De pizza beleggen
Haal de bodem uit de oven
Besmeer de bodem met tomatenpuree.
Verdeel de knoflook en uienringen over de bodem.
Strooi de Provençaalse kruiden over de pizza.
Beleg met de courgette, paprika, gegrilde kipblokjes en de mozzarella.
Bestrooi met zout en peper.
Sprenkel een scheutje olijfolie over de pizza en bestrooi met pijnboompitjes.
Bak de pizza circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de pijnboompitten geroosterd zijn.
Ook leuk om als hapje te serveren op een (houten)broodplank met een pizzames erbij zodat men zich zelf kan bedienen.
Inspiratiebron: 24Kitchen