Geplaatst door Suzanne op 31 - jan - 2015, Menukaart Hoofdgerechten
Ingredienten
  • 400 gram volkoren tarwemeel
  • 280 gram water
  • olijfolie
  • 1 theelepel appelstroop
  • 5 gram zeezout
  • 5 gram gedroogde gist
Kooktijd: 220 min Porties: 10

Je zet het bakblik van de broodbakmachine op een keukenweegschaal. Hier doe je eerst de helft van het volkoren tarwemeel in (200 gram), daar doe je 280 gram water bij (ja, gram) een scheutje olijfolie en de rest van het volkoren tarwemeel (200 gram)
In de ene hoek doe je het zeezout en in een andere hoek de appelstroop. In het meel maak je een kuiltje, waar je de gist in doet. (gist mag niet in aanraking komen met het water)

Dan draai je het bakblik in je broodbakmachine en stelt deze in op het volkorenprogramma, klein brood (650 gram), en timet hem op de tijd dat je wekker gaat.

Dit recept is gebaseerd op de broodbakmachine die ik gebruik, namelijk de Inventum BM55.

 

Inspiratiebron: www.kiwienzo.nl

1 reactie

  1. Heb meteen weer zin om een machine te kopen!

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties