Ongeveer een maand geleden liep ik in de Intratuin op zoek naar een basilicumplant, rozemarijn en platte peterselie. Ik kwam thuis met aardbeienplantjes, rozemarijn en marokkaanse munt.
Platte peterselie hadden ze toen nog niet en de basilicum waren gewoon kleine ielige plantjes, deze heb ik later die week gewoon bij de AH gekocht. Maar zoals al geschreven, ik kwam thuis met aardbeienplantjes, deze waren er denk ik net en aangezien ook mijn experiment met het aardbeienzaad van de Action tot dood was verklaard ze gelijk bij de Intratuin meegenomen.

Thuis gelijk de plantenbak omgespit op zoek naar mooie verse aardappels maar mijn experiment om zelf aardappels te gaan telen is helaas mislukt. Zoals je kunt zien op de foto is het gewoon een aardappelvelletje wat overgebleven is. Zelf denk ik nu dat het beter is om de aardappels onder de aardbeiplantjes te doen zodat ze in de zomer geteeld worden.

mislukte aardappels

De aardbeiplantjes, basilicum, rozemarijn en munt doen het zeer goed. De munt heb ik expres in de pot gelaten zodat deze niet door de hele kas gaat woekeren. De rozemarijn en de basilicum heb ik afgelopen weekend uit de kas naar de bloempot verplant, ze groeiden namelijk tegen de bovenkant van de kas aan 😛

Marokkaanse MuntRozemarijn juni 2013

 

Basilicum juni 2013 aardbei 2013

Ook heb ik afgelopen weekend rucola, snij-sla en platte peterselie meegenomen voor in de kas. De worteltjes die ik zo’n 3 weken geleden gezaaid heb laten zich ook al aardig zien (is al uitgedund)

Rucola, snijsla, worteltjes Platte Peterselie

Het ziet er allemaal nog een beetje triest uit…..maar dat zal wel loslopen 😀

Menukaart: Theekransje

2 reacties

  1. Robert schreef:

    Zo Suzanne, leuk om te zien dat je zo bezig bent met het planten van kruiden en groenten.
    Mocht je nog opzoek zijn naar een bepaalde kruiden soort in pot, laat maar weten. Groet Robert

  2. Suzanne schreef:

    Top Robert, ik zal het in gedachten houden. Helaas maar een klein kweekkasje en die wordt nou overwoekerd door sla en wortels 🙂

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties