Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Doe het blikje tomaten erbij en breng het op smaak met wat peper en zout. Laat het geheel een halfuurtje inkoken op laag vuur. Maak de saus vervolgens glad door deze bijvoorbeeld in de blender te doen.   Lees verder ...

Menukaart: Sauzen en Marinades

Wat is een rub? Een rub is een combinatie van specerijen die je gebruikt om je vlees mee te marineren en betekent letterlijk ‘wrijven’. Het is een droge marinade. De rub zou je kunnen mengen met een olie om hiermee je vlees mee in de wrijven. Je kan deze mix   Lees verder ...

Menukaart: BBQ, Sauzen en Marinades

Doe de olijfolie samen met de rode wijnazijn in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Vervolgens doe je de overige ingrediënten erbij en roer je het geheel tot een glad sausje. Deze dressing is ook heerlijk door een salade.   Inspiratiebron: Smulweb

Menukaart: Sauzen en Marinades

Meng in een pannetje de sojasaus, rode wijnazijn, sambal en de suiker en breng aan de kook. Roer in een kommetje de maïzena aan met een scheutje water en roer met een garde door de saus. Eventueel aanlengen met een beetje water.   Inspiratiebron: 24Kitchen

Menukaart: Sauzen en Marinades

De basilicum met knoflook en pijnboompitjes fijnmaken, daarna de kaas erbij. Op smaak brengen met zout en peper. Als laatste de olie beetje bij beetje toevoegen totdat je het smeuïg genoeg vind. Bewaren in de koelkast, maximaal 1 week. Ik vries het overgeblevene altijd in. Dit doe ik in zo’n   Lees verder ...

Menukaart: Sauzen en Marinades

Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties