Geplaatst door Suzanne op 13 - mrt - 2013, Menukaart BBQ, Sauzen en Marinades
Ingredienten
  • 4 el gemalen zeezout
  • 3 el gemalen zwarte peper
  • 4 el bruine basterd suiker
  • 4 el paprika poeder (de zoete)
  • ½ tl cayennepeper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
Kooktijd: 15 min Porties: 1

Wat is een rub?
Een rub is een combinatie van specerijen die je gebruikt om je vlees mee te marineren en betekent letterlijk ‘wrijven’. Het is een droge marinade. De rub zou je kunnen mengen met een olie om hiermee je vlees mee in de wrijven.

Je kan deze mix aanvullen met je eigen ingrediënten om het zo naar eigen smaak aan te passen.
– zoet = meer suiker
– zuur = citroen
– pittig = minder suiker en meer peper

Bewaar je rub luchtdicht en op een donkere plaats, dan blijft hij een aantal maanden goed.

 

Inspiratiebron: BBQforum.nl

Geef een reactie


Recente Recepten

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Stroopwafel cupcakes

Geplaatst op 7 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties