Verhit de barbecue alvast een uurtje voor op zo’n 300-350°Celsius. Zorg dat je gelijk de pizzasteen meeverhit en deze niet pas op het eind op de barbecue legt, hierdoor kan de pizzasteen kapot knappen door het te grote hitte verschil. Rol een portie pizzadeeg uit tot een mooie dunne pizzabodem.   Lees verder ...

Menukaart: BBQ, Hapjes, Hoofdgerechten

Fatty, een rol gehakt met vulling en omwikkeld met spek Het makkelijkste is om het gehakt in de ziplockzak te rollen tot een egale plak. Hierna knip je de zak open zodat je de vulling die je graag wilt hierop kunt verwerken. Ik heb hier een laagje rub opgedaan, daar   Lees verder ...

Menukaart: Banner, BBQ, Hoofdgerechten

Alle ingrediënten mengen en dit tot een soepel deeg kneden. Ik heb hiervoor de keukenmachine gebruikt met de kneedhaken. Als het allemaal goed gemengd is dan kneed ik het op het aanrecht verder, wel even een drupje olijfolie op je werkblad uitsmeren. In een met olijfolie ingevette schaal afgedekt met   Lees verder ...

Pasta koken en onder koud stromend water afkoelen en goed laten uitlekken. Lenteuitjes wassen en in fijne ringen snijden. (Beetje groen er ook bij voor de kleur) Cherry tomaatjes in vier snijden, een paar achterhouden voor de garnering. De ham en basilicum in smalle reepjes snijden. Honing met witte wijnazijn   Lees verder ...

Menukaart: Banner, Hoofdgerechten

Rasp de Parmezaanse kaas. Stroop de tijmblaadjes van de takjes. Kerf de onderkant van de kipfilets met een klein mesje voorzichtig kruislings in. Strooi er wat peper op (zout is niet nodig omdat de ham al behoorlijk zout is). Scheur een stuk vershoudfolie af en besprenkel dat met olijfolie. Leg   Lees verder ...

Menukaart: Banner, Hoofdgerechten

Meng de sla en de witte kool in een kom met de cashewnoten. Roer in een kommetje de dressing van Yofresh, citroensap, mosterd en breng dit op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade. Heerlijk als hoofdgerecht op een ”balansdag”. Verrassend lekker als bijgerecht met een   Lees verder ...

Voorbereiding Stukjes hamlap op smaak brengen met wat zout en peper en licht bruin wokken in een beetje zonnebloemolie Rijst koken: 2 koppen langkorrel surinaamse rijst, goed gewassen tot het water helder is 2½ kop kippenbouillion (d.w.z. 600 ml (chinese)kippenbouillon, maar met een kippenbouillonblokje voor 250 ml boullion gemaakt) Kook   Lees verder ...

Menukaart: Hoofdgerechten

Recente Recepten

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Stroopwafel cupcakes

Geplaatst op 7 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties