- 4 cm gember
- 2 el honing
- 2 el ketchup
- 1 snufje korianderpoeder
- 1 snufje komijnpoeder
- 4 el piccalilly
- 4 el chilisaus
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 chilipeper
- 500 g rundergehakt
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 20 g paneermeel
- zout
- versgemalen peper
- 4 sesambroodjes
- 1 kropsla
- 4 tomaten
- 1 komkommer
Glaceersaus
Was en snijd 2 tomaten in blokjes, schil en rasp de gember.
Kook in een pan de tomatenblokjes, de gember, honing, ketchup, korianderpoeder, komijnpoeder en 200 ml water tot de helft in.
Zeef de saus.
Hamburgersaus
Meng de chilisaus met de piccalilly
Hamburgers
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
Meng in een kom het gehakt met de ui, knoflook en chilipeper. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bruine basterdsuiker, ei en paneermeel toe en meng goed door.
Vorm 4 hamburgers en maak, met een flesdopje of je vinger, een gaatje in het midden.
Bestrijk de hamburgers met olie.
Verwarm een grillpan voor. Snijd de broodjes open en grill de sesambroodjes circa 2 minuten.
Grill de hamburgers in circa 2 minuten per kant gaar.
Was en snijd de bladeren van de kropsla los.
Snijd de tomaten en de komkommers in plakjes.
Bestrijk de hamburgers met een lepel glaceersaus.
Beleg de broodjes met de sla, tomaat en komkommer. Leg er een hamburger op en schep met een lepel de hamburgersaus in het gaatje.
Inspiratiebron: 24Kitchen