Geplaatst door Suzanne op 18 - mei - 2014, Menukaart Banner, BBQ, Hoofdgerechten
Ingredienten
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr cherrytomaten
  • 4 takjes oregano
  • 400 gr Nicola aardappelen
  • 200 gr Heekfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 bos groene asperges
  • 3 el olijfolie
  • 2 stukken aluminiumfolie
  • peper
  • zout
Kooktijd: 35 min Porties: 2

Sinds deze week hebben we een 3 maaltijdenbox van HelloFresh. Hiermee hoop ik gevarieerder te koken en ook weer meer inspiratie te krijgen. Zoals jullie gemerkt hadden, was het rondom Keukenprobeersels nogal stil de laatste tijd.
Natuurlijk koken we nog maar het is merendeel hetzelfde, ook met de BBQ blijft het veelal hangen bij de spareribs of kip.
Dus tijd voor wat variatie en inspiratie. De HelloFresh maaltijden box gaan we een kleine maand hier uitproberen en dan kijken we verder. Op dit moment de Original 3 maaltijdenbox, misschien dat we nog een keer de 5 maaltijdenbox gaan proberen.
Ik wil het nu zo gaan doen dat ik per week de lekkerste of verrassendste maaltijd van die week eruit haal en hier op Keukenprobeersels neerzet.

Deze week was de lekkerste en verrassendste maaltijd het ‘Vispakketje met gegrilde groene asperges en aardappelparten’.
Voorheen een keer eerder gekookte asperges gehad maar deze vond ik niet zo lekker. Daarnaast was deze maaltijd i.m.o. de lekkerste van de drie.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden. Spoel de oregano af en ris de blaadjes van de takjes. Was de aardappelen grondig en snijd in parten.

Leg op elk vel aluminiumfolie 1 heekfilet. Bestrooi met peper, zout de helft van de knoflook en de helft van de oregano. Verdeel de cherrytomaten erover en besprenkel met 1 el olijfolie. Vouw de pakketjes helemaal dicht en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit 1 el van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de aardappelparten met de paprikapoeder, overige knoflook en overige oregano, afgedekt, 20 minuten. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de wok of hapjespan.

Snijd de onderste cm van de groene asperges en wrijf in met de overige olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de asperges 10 minuten rondom of tot deze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gebakken aardappelen en groene asperges over de borden en serveer met de vispakketjes.

Ook een mooie maaltijd om op de bbq te maken.

 

Inspiratiebron: Hellofresh

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties