Geplaatst door Suzanne op 19 - aug - 2013, Menukaart BBQ, Hoofdgerechten
Ingredienten
  • Hele kip van ± 1,5 kilo
  • Olijfolie
  • Jupiler bier in blikje
  • BBQ Rub
  • Ui
  • Knoflook
  • Rozemarijn
Kooktijd: 110 min Porties: 2

Was de kip onder stromend water en dep hem droog. Verwijder eventuele vuiligheid of overtollig vet. Smeer vervolgens de kip in met olijfolie en rub de kip geheel in. Vergeet niet de binnenkant van de kip! Ik heb voor dit recept de BBQGuru.nl All Purpose BBQ Rub gebruikt, deze hebben we toen mogen proeven bij een open dag van Vuur en Rook en vonden we erg lekker op de kippendijen die toen klaargemaakt werden voor de gasten.

Bereid vervolgens de barbecue voor voor indirect barbecueën op zo’n 175°Celsius. Zelf heb ik ook nog wat appel-rookhout toegevoegd bij de houtskolen.

Snijd de ui en knoflook fijn en trek vervolgens het bierblikje open en schenk hier de helft uit. Plaats hier nu vervolgens de ui, knoflook en rozemarijn in. Plaats de kip nu met de onderkant op het blik en zet deze vervolgens in het midden van de barbecue.

Plaats een kerntemperatuurmeter in een dij van de kip. Zodra deze 82°Celsius is, is de kip gaar. Dit zal 1 – 1½ uur duren.
Laat de kip nog even rusten in aluminiumfolie.

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties