- Hele kip van ± 1,5 kilo
- Olijfolie
- Jupiler bier in blikje
- BBQ Rub
- Ui
- Knoflook
- Rozemarijn
Was de kip onder stromend water en dep hem droog. Verwijder eventuele vuiligheid of overtollig vet. Smeer vervolgens de kip in met olijfolie en rub de kip geheel in. Vergeet niet de binnenkant van de kip! Ik heb voor dit recept de BBQGuru.nl All Purpose BBQ Rub gebruikt, deze hebben we toen mogen proeven bij een open dag van Vuur en Rook en vonden we erg lekker op de kippendijen die toen klaargemaakt werden voor de gasten.
Bereid vervolgens de barbecue voor voor indirect barbecueën op zo’n 175°Celsius. Zelf heb ik ook nog wat appel-rookhout toegevoegd bij de houtskolen.
Snijd de ui en knoflook fijn en trek vervolgens het bierblikje open en schenk hier de helft uit. Plaats hier nu vervolgens de ui, knoflook en rozemarijn in. Plaats de kip nu met de onderkant op het blik en zet deze vervolgens in het midden van de barbecue.
Plaats een kerntemperatuurmeter in een dij van de kip. Zodra deze 82°Celsius is, is de kip gaar. Dit zal 1 – 1½ uur duren.
Laat de kip nog even rusten in aluminiumfolie.