- gember, 2,5cm
- rode peper
- bosui
- 4 takjes koriander
- 200 gr half om half gehakt
- 150 gr noedels
- halve komkommer
- rode ui
- handje vol rucola
- limoen
- 2 el sojasaus
- 2 el (zonnebloem)olie
- peper & zout
Dit is de tweede week dat we een 3 maaltijdenbox van HelloFresh. Hiermee hoop ik gevarieerder te koken en ook weer meer inspiratie te krijgen. Zoals jullie gemerkt hadden, was het rondom Keukenprobeersels nogal stil de laatste tijd.
Natuurlijk koken we nog maar het is merendeel hetzelfde, ook met de BBQ blijft het veelal hangen bij de spareribs of kip.
Dus tijd voor wat variatie en inspiratie. De HelloFresh maaltijden box gaan we een kleine maand hier uitproberen en dan kijken we verder. Op dit moment de Original 3 maaltijdenbox, misschien dat we nog een keer de 5 maaltijdenbox gaan proberen.
Ik wil het nu zo gaan doen dat ik per week de lekkerste of verrassendste maaltijd van die week eruit haal en hier op Keukenprobeersels neerzet.
Om eerlijk te zijn hadden we deze week niet een *wauw* moment. Maar de Thaise burgers is wel een burger die ik nog een keer ga maken voor bijv. op de bbq.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 100 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Verwijder de wortels van de bosui en snijd de onderste helft fijn en de rest in ringen. Spoel de koriander af en hak fijn.
Meng in een mengkom de helft van de fijngesneden gember, rode peper, koriander en het fijngesneden deel van de bosui met het gehakt. Breng op smaak met wat peper en zout en vorm er kleine dunne burgers van.
Verhit wat (zonnebloem)olie in een koekenpan en bak de burgers 4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm in de voorverwarmde oven.
Kook ondertussen de noedels 4 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Snijd de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakken. Pel de rode ui en snijd fijn. Meng de komkommer en de rode uit met de rucola in een saladekom. Pers het sap van de limoen uit en maak een dressing van 1 el (zonnebloem)olie, 1 el sojasaus en 2 tl limoensap.
Verhit de overige (zonnebloem)olie in dezelfde koekenpan en fruit de overige gember en rode peper in 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de noedels en de overige sojasaus toe, het het vuur hoger en roerbak 2 minuten. Voeg de overige lentebui en koriander toe en roerbak nog 1 minuut.
Verdeel de gebakken noedels over de borden en serveer met de Thaise burgers en de salade.