Geplaatst door Suzanne op 26 - sep - 2013, Menukaart Banner, BBQ, Hapjes
Ingredienten
  • 750 gram rundergehakt
  • zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
  • 1 losgeklopt ei
  • 60 gr gekruid paneermeel
  • 2 el fijngehakte knoflook
  • 2 tl fijngehakte platte peterselie
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl basis bbq rub
  • 100 ml melk
  • 300 gram ontbijtspek (2 pakjes AH)
  • barbecuesaus
  • coctailprikkertjes
Kooktijd: 90 min Porties: 30+

Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (ik had ruim 30 balletjes) en bestrooi ze nog wat extra met wat bbq rub.
Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls in de koelkast. Ik heb deze balletjes de avond van te voren gemaakt, lekker makkelijk

Bereid de BBQ voor op de indirecte manier op zo’n 110°C, zelf heb ik nog een stukje kersen rookhout erbij gebruikt.
Barbecue de MOINK Balls een uur en bestrijk ze met de barbecuesaus. Laat ze nog een half uur op de bbq garen en ze zijn klaar.

MOINK komt van Moo en Oink.
Moo voor het rundergehakt van de balletjes, Oink van de spek.

 

Inspiratiebron: bbqforum.nl

 

 

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties