Geplaatst door Suzanne op 12 - feb - 2013, Menukaart BBQ, Voorgerechten
Ingredienten
  • 24 grote garnalen, gepeld en van darm ontdaan
  • 24 verse basilicumblaadjes
  • 24 dunne plakken bacon
  • 24 tapasprikkers/cocktailprikkers
Kooktijd: 25 min Porties: 24

Spoel de garnalen af onder koud stromend water, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Steek de garnalen in de lengte aan de spiesen.
Leg een basilicumblaadje op de achterkant van elke garnaal. Wikkel elke garnaal in een plak bacon.

Maak de BBQ gereed voor direct grillen, en verhit tot hoog.

Leg de garnalen op het hete rooster wanneer je met bereiden wil beginnen. Leg een gevouwen vel aluminiumfolie onder de blootgestelde delen van de spiesen om aanbranden te voorkomen. Grill ze tot het bacon mooi bruin is en de garnalen gaar, 4 tot 8 minuten in totaal; draai de spiesjes om voor een gelijkmatige bereiding. Wanneer de garnalen door en door gaar zijn, zijn ze stevig en wit.

 

Inspiratiebron: BBQforum.nl

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties