Geplaatst door Suzanne op 15 - feb - 2013, Menukaart Hoofdgerechten
Ingredienten
  • 1 kg runderstoofvlees
  • 5 kruidnagels
  • 5 blaadjes laurier
  • 200 ml natuurazijn + 100 ml water
  • 2 uien
  • 70 g (room)boter
  • 400 ml water (extra)
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 3 el appelstroop
Kooktijd: 210 min Porties: 4

Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper, hak de kruidnagels fijn. Meng in een kom het vlees, kruidnagels en natuurazijn+water.

Laat dit minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast staan.
Pel en snijd de uien in ringen.

Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en bak het vlees in circa 5 minuten om en om goudbruin. (bewaar de marinade)

Voeg de uien toe en laat circa 2 minuten bakken. Voeg de laurierblaadjes, marinade en het water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 3 uur garen.

Snijd de plakken ontbijtkoek in blokjes. Voeg de ontbijtkoek en de appelstroop toe en laat nog circa 30 minuten garen.

Breng op smaak met een beetje zout en peper.

 

Inspiratiebron: 24Kitchen

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties