- 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Tulband
- 2 appels
- kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 50 ml melk
- 175 g roomboter ongezouten
Zorg dat de roomboter en eieren op kamertemperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Schil de appels en snijdt deze in kleine stukjes. Bestrooi de appelstukjes met kaneel en de vanillesuiker en meng goed door elkaar.
Vet je tulbandvorm in met boter en bedek de bodem met wat bloem. Ik heb Dr. Oetker bakspray gebruikt, er is dan geen bloem nodig.
Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de tulbandmix, de eieren en de melk in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel er de stukjes appel doorheen en doe het beslag direct in de tulbandvorm.
Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.
Als de tulbandcake helemaal is afgekoeld kun je deze nog bestrooien met wat poedersuiker.
Inspiratiebron: Koopmans.nl