Geplaatst door Suzanne op 18 - apr - 2013, Menukaart Zoetigheden
Ingredienten
  • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Tulband
  • 2 appels
  • kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 175 g roomboter ongezouten
Kooktijd: 90 min Porties: 12

Zorg dat de roomboter en eieren op kamertemperatuur zijn.
Verwarm de oven voor op 140 graden.

Schil de appels en snijdt deze in kleine stukjes. Bestrooi de appelstukjes met kaneel en de vanillesuiker en meng goed door elkaar.

Vet je tulbandvorm in met boter en bedek de bodem met wat bloem. Ik heb Dr. Oetker bakspray gebruikt, er is dan geen bloem nodig.

Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de tulbandmix, de eieren en de melk in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel er de stukjes appel doorheen en doe het beslag direct in de tulbandvorm.

Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

Als de tulbandcake helemaal is afgekoeld kun je deze nog bestrooien met wat poedersuiker.

 

Inspiratiebron: Koopmans.nl

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties