- 8 plakjes bladerdeeg
- 65 g pijnboompitten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- 300 g spinazie
- 400 g brie
- 50 g paneermeel
Verwarm de oven voor op 180 ºC en laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien.
Vet de cupcaketray goed in en snijd alvast de brie in schuine plakken.
Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin.
Snijd de knoflook en ui fijn en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat in circa 4 minuten slinken. Zet het vuur uit.
Roer de pijnboompitten door de spinazie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat de spinazie uitlekken op een zeef.
Druk in ieder bakje van de cupcaketray een plakje bladerdeeg. Strooi wat paneermeel in de bakjes, verdeel het spinaziemengsel over de bakjes en verdeel daarover de plakjes brie. Vouw de uitsteeksels van het bladerdeeg naar binnen.
Kluts het ei los in een kom. Besmeer het bladerdeeg met ei.
Schuif de brie-spinaziebakjes in de oven en bak in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Haal de brie-spinaziebakjes uit de cupcaketray.
Inspiratiebron: 24Kitchen
Ook erg benieuwd naar deze!