- 1 zakje ongezouten pinda's
- 1 reep pure chocolade
- 1 reep melk chocolade
Haal de hele pinda’s zo veel mogelijk los van elkaar en rooster de pinda’s in de oven bij zo’n 100° voor ± 20 minuten en laat ze afkoelen.
Zet intussen alvast een snijplank of schaal klaar en bedek deze met plastic folie of bakpapier.
Hak de chocolade in stukjes en smelt hiervan 2/3 in een pannetje, au bain marie (klik hier voor een filmpje)
Als deze chocolade geheel gesmolten is, haal de schaal van de pan en voeg de rest van de chocolade toe en roer er goed doorheen tot deze ook geheel gesmolten is.
Voeg dan de pinda’s toe en roer het chocolade/pinda mengsel goed door zodat de pinda’s met een mooi laagje chocolade bedekt zijn.
Verdeel deze met een lepel in mooie pindarotsjes porties op de snijplank of schaal die je bekleed hebt met folie of bakpapier.
Laat zo’n anderhalf uur afkoelen buiten de koelkast.
Zelf gebruik ik altijd melk en pure chocolade maar dit is natuurlijk geheel aan jou of je melk, puur of witte chocolade gebruikt.
Daarnaast zou je voor de variatie ook rozijnen, cornflakes etc. erbij kunnen toevoegen.