Geplaatst door Suzanne op 10 - feb - 2013, Menukaart Banner, Zoetigheden
Ingredienten
  • 1 pak Koopmans Appelkruimeltaart
  • 100 g koude roomboter
  • 1 ei
  • 850 g zachtzure appels (ca. 5 stuks)
  • citroensap
  • 30 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2-3 tl kaneel
Kooktijd: 75 min Porties: 12

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op zo’n 180 graden.
Vet de cupcaketray goed in met boter.
Snijd de koude boter in dobbelsteentjes en doe deze in een kom. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg. Als laatste het ei toevoegen en nog even kort mengen. Zet het deeg in de koelkast.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met een beetje citroensap, de suiker, vanillesuiker en kaneel.
Verdeel drievierde van het kruimeldeeg in de cupcaketray, druk goed aan, zorg ervoor dat de hele cupcakevorm bekleed is.
Verdeel het appelmengsel in de cupecakevormpjes en strooi het resterende kruimeldeeg over de vulling.

Bak de minitaartjes in circa 45 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze even afkoelen in de vorm om ze daarna uit de cupcaketray te halen en verder af te laten koelen op een rooster.

1 reactie

  1. Astrid schreef:

    zo vlug als ik kan rondhobbelen ga ik dit recept maken.Laat je dan weten hoe het gesmaakt heeft. groetjes

Geef een reactie to Astrid


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties