- 300 g noedels
- 400 g kipfilet
- (rijst)olie
- 1 courgette
- 1 bosje lenteuitjes
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode peper
- 125 g taugé
- 2 el ongezouten pinda’s
- 1 el sojasaus
- 2 el rode wijnazijn
- 1 tl sambal
- 2 tl bruine suiker
- 1 el maïzena
Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de kipfilet circa 4 minuten.
Snijd de courgette, bosuitjes en paprika’s in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd de peper in halve ringen.
Voeg de courgette, paprika’s, bosui, taugé en de pinda’s toe aan de blokjes kipfilet en roerbak circa 6 minuten mee.
Meng in een pannetje de sojasaus, rode wijnazijn, sambal en de suiker en breng aan de kook. Roer in een kommetje de maïzena aan met een scheutje water en roer met een garde door de saus. Schenk de saus bij de kip en de groenten en hussel dit goed door elkaar.
Serveer de kip en de groenten over de noedels.
Inspiratiebron: 24Kitchen