Geplaatst door Suzanne op 26 - feb - 2013, Menukaart Hoofdgerechten
Ingredienten
  • 4 kipfilets
  • 1 rode ui
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 300 g verse spinazie
  • olijfolie
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 125 ml ricotta
  • 200 g polenta (maïsgriesmeel)
  • 800 ml kippenbouillon
  • 75 g rucola
  • 100 g geraspte oude kaas
  • zout
  • versgemalen peper
Kooktijd: 40 min Porties: 4

Snijd de kipfilets aan 1 kant open en breng de binnenkant op smaak met zout en peper.

Pel de ui en snijd deze in dunne ringen, snijd de zongedroogde tomaat in reepjes.
Was en droog de spinazie en verwijder de dikke stelen van de spinazie.

Het spinaziemengsel maken:
Verhit een pan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui, voeg hier de spinazie aan toe en bak op hoog vuur circa 2 minuten. Daarna voeg je de zongedroogde tomaten en pijnboompitten toe.
Laat het mengsel uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht eruit.
Roer de ricotta door het spinaziemengsel en breng op smaak met zout en peper.

De kipfilets vullen:
Verdeel het spinaziemengsel in de kipfilets en maak de kipfilets dicht met een cocktailprikker
Verwarm een pan met een scheut olijfolie en bak de kipfilets in circa 10 minuten goudbruin.

De polenta:
Roer de polenta door de kippenbouillon en breng al roerende aan de kook.
Zet het vuur laag en leg de deksel op de pan en laat het circa 10 minuten garen
Was en droog de rucola goed en snijd fijn. Roer de geraspte kaas en rucola door de polenta en breng op smaak met zout en peper.

 

Inspiratiebron: 24Kitchen

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties