Geplaatst door Suzanne op 15 - feb - 2013, Menukaart Zoetigheden
Ingredienten
  • cake bakmix of cake uit winkel
  • frosting of roomkaas
  • chocoladereep
  • eetbare versiersels
  • lollystokjes
Kooktijd: 90 min Porties: 20+

Begin met een cake naar keuze, die je zelf kan bakken, of gewoon koopt in de winkel. Indien zelf gebakken laat hem een nachtje afkoelen in de koelkast.

Verkruimel de cake in een grote kom met een vork of staafmixer heel fijn. Voeg een beetje frosting of roomkaas toe (bijvoorbeeld Mon Chou) net genoeg tot je balletjes kan kneden die niet uit elkaar vallen.

Maak vervolgens balletjes van het deeg. Het gaat ongeveer op dezelfde manier als gehaktballetjes draaien, maar misschien moet je het wat beter in elkaar drukken.

Laat ze een uurtje opstijven in de koelkast of een half uurtje in de diepvriezer.

Smelt au bain-marie een reep chocolade naar keuze, steek een lollystok in de chocolade en vervolgens in de Cake Pop en leg weer terug in de koelkast voor een half uurtje. Smelt de chocolade weer en doop vervolgens het balletje in de gesmolten chocolade, draai hem rond om alle kanten te bedekken. Strooi dan snel allerlei zoetigheden eroverheen nu de chocolade nog niet hard is geworden. Je kan van Dr. Oetker allerlei leuke versiersels in de supermarkt krijgen, maar gewone hagelslag is ook erg lekker!

Steek ze in een stuk piepschuim en zet ze in de koelkast om uit te harden.

Handig als je restjes cake over hebt, gooi ze in de vriezer en gebruik ze voor deze Cake Pops.

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties