Geplaatst door Suzanne op 25 - feb - 2013, Menukaart Zoetigheden
Ingredienten
  • 500 g magere kwark
  • 375 g aardbeien (evt. wat extra ter garnering)
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 2 el aardbeienjam
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 pak lange vingers
  • 60 g roomboter
Kooktijd: 30 min Porties: 10

Verkruimel de Lange vingers in de keukenmachine.
Smelt de boter. Meng dit, samen met 1el aardbeienjam, door de kruimels. Doe het in de ingevette springvorm/taartring en druk heel goed aan. Zet de bodem minimaal 10 minuten in de koelkast.

Snij de aardbeien in hele kleine stukjes. Meng de basterdsuiker hier doorheen en zet aan de kant. Week de gelatineblaadjes een minuutje of 5 in koud water. Doe de kwark in een ruime kom en roer even los. Breng de citroensap (evt. met nog 1 el aardbeienjam) aan de kook. Haal van het vuur en roer 1 voor 1 de (uitgeknepen) gelatineblaadjes er doorheen tot ze helemaal zijn opgelost. Zet even aan de kant.

Klop de slagroom, samen met de vanillesuiker, in een aparte kom stijf.
Meng het citroensap-gelatinemengsel door de kwark. Schep er de aardbeien doorheen en schep tenslotte de slagroom er door. Giet dit over de bodem en strijk de bovenkant mooi glad.

Zet de taart in de koelkast en laat hem minstens 2 uur opstijven. Haal dan voorzichting de ring er om weg. Als het wat blijft plakken, maak dan een mes nat en haal dit voorzichtig langs de zijkant voor je de ring er af haalt.

1 reactie

  1. Monique schreef:

    Hmmm, dat is lang geleden voor mij…heb er zin in nu!!

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties